Architectenbureau Bikker heeft ervoor gekozen om het ontwerp op te delen in meerdere volumes, waarbij elk volume een eigen karakter heeft met variërende gevels. Door het gebruik van afwisselend wit stucwerk en donker metselwerk, samen met donkere dakpannen en dakkapellen, behoudt het huis een passende schaal. Het oogt niet direct volumineus, maar is in werkelijkheid een woning met erg veel ruimte.

Zorgvuldig uitgekozen materialen
Deze aanpak om met afwisseling te bouwen, resulteert niet in een massief geheel, maar eerder in zorgvuldig geïntegreerde onderdelen die naadloos op elkaar aansluiten. De materialen zijn zorgvuldig gekozen, waarbij contrasten tussen licht en donker worden benadrukt. Dit zorgt voor een verfijnde en uitgebalanceerde uitstraling. Ondanks de ogenschijnlijk bescheiden omvang van het volume, biedt de woning een verrassende ruimtelijkheid en comfort.

Functionele opbouw
In deze prachtige woning dient het centrale trappenhuis als verbindend element tussen alle ruimtes, zowel beneden als boven. De woonkeuken en eetkamer zijn naar de tuin gericht, wat zorgt voor een natuurlijke lichtinval. Binnen en buiten lopen zo moeiteloos in elkaar over, waardoor een gevoel van verbondenheid en ruimte ontstaat. De tv-kamer, bijkeuken en fietsenberging zijn meer naar de straat georiënteerd.
Dankzij de royale breedte van de woning kunnen diverse activiteiten naast elkaar worden uitgevoerd waarbij op veel plaatsen genoten kan worden van een fraai uitzicht op de tuin. Dit huis is ontworpen voor modern comfort en functionaliteit, terwijl binnen en buiten harmonieus samenkomen.

Details en samenwerking
Bij het selecteren van materialen, het bepalen van de stijl en het kiezen van de juiste kleuren voor het metselwerk en de glazen pui, zijn we met uiterste zorgvuldigheid te werk gegaan. Elk element is met grote precisie overwogen en nauwgezet verwerkt in al onze tekeningen en berekeningen, met oog voor esthetiek, duurzaamheid en functionaliteit.

Bij elke stap hebben we rekening gehouden met de vereisten voor vergunningen en de haalbaarheid voor de aannemer. We hebben de aannemer betrokken in de keuzes die uiteindelijk zijn gemaakt.

Ruimtelijke beleving
In dit bijzondere huis, waar de ruimtelijke beleving centraal staat, hebben we in een imposante hal een hoge trap geplaatst die als middelpunt van het interieur fungeert, die alle ruimtes op een natuurlijke manier met elkaar verbindt. Door te kiezen voor een extra hoge verdiepingshoogte hebben we een gevoel van ruimtelijkheid gecreëerd, waardoor de woning uitnodigend en luchtig aanvoelt.

Bijgebouw
De moderne villa heeft een bijgebouw, die een naadloze uitbreiding is van het hoofdverblijf. Deze is ontworpen met zorgvuldig geselecteerde natuurlijke materialen die passen bij de context. Omgeven door de ruime tuin, nodigt het gebruik van hout, glas en staal uit om het buitenleven te omarmen. De drie horizontale ramen in de glazen wand creëren een subtiele scheiding tussen binnen en buiten, waardoor je het gevoel hebt verbonden te zijn met de natuur om je heen waarbij het behaaglijke gevoel van binnen behouden blijft.

Verbonden met de omgeving
Dit bijgebouw is warm en huiselijk, wat versterkt wordt door de zorgvuldig gekozen natuurlijke materialen. Hout, glas en staal vormen een harmonieuze eenheid, waardoor het gevoel van buiten zijn wordt omarmd terwijl je toch beschut bent. De grote ramen laten overvloedig natuurlijk licht binnen, terwijl de horizontale balken een subtiel gevoel van verbondenheid met de omringende natuur versterken.
