Oplevering woning in houtbouw

Bikker Architectenbureau heeft in Noordeloos een duurzame woning in houtbouw ontworpen. De woning combineert modern design met natuurlijke materialen en een schitterende ligging in het polderlandschap. Na een korte bouwtijd is de woning inmiddels opgeleverd.

Woning in houtbouw

De woning ligt midden in de open polder. Zowel binnen als buiten is op duurzame wijze hout toegepast. Dankzij het slimme ontwerp biedt elke zijde van de woning een verrassend uitzicht op de omringende natuur. Het ontwerp is modern en zowel de materialen als de vormgeving bieden een mooie overgang tussen de woning en de omgeving.

Duurzame houtbouw

De keuze voor houtbouw maakt de woning niet alleen energiezuinig, maar ook extra duurzaam. Hout zorgt voor een natuurlijke uitstraling en biedt uitstekende isolatie. De verschillende gevels werden hierbij vooraf in een fabriek geproduceerd waardoor de woning op locatie stel opgebouwd kon worden vanuit losse gevelsegmenten. Hiermee konden we een snelle bouwtijd realiseren en bleef het hout van de constructie relatief droog tijdens de bouwfase. Het was een nadrukkelijke wens van de opdrachtgever om in hout te bouwen; hier zijn wij vanaf het eerste begin enthousiast mee aan de slag gegaan.

Duurzame houtbouw
Duurzame houtbouw

Rust en ruimte in de polder

De U-vorm van de bungalow creƫert aan de achterzijde een beschutte buitenruimte die rust en privacy biedt. Het ontwerp zorgt voor een comfortabele leefomgeving. De bewoners kunnen in de gehele woning ongestoord genieten en zijn aan de achterzijde beschermd tegen geluidsoverlast van nabijgelegen wegen en tegen wind vanuit de open polder.

Windluwe en geluidsluw door U-vorm
Windluwe en geluidsluwe buitenruimte door de U-vorm in het ontwerp

Binnen en buiten verbonden

Grote raampartijen laten het natuurlijke licht binnenstromen. Ze versterken de verbinding tussen binnen en buiten. Het groene dak draagt bij aan biodiversiteit en het duurzame karakter van de woning. De bewoners leven comfortabel dankzij het interieur van hout en de open ruimtes, die licht, ruimtelijk en uitnodigend aanvoelen.

Natuurlijk licht door grote raampartijen
Natuurlijk licht door grote raampartijen

 

Vragen? Bel 0184 - 66 12 38

Bereikbaar op werkdagen tussen 8.30 en 17.30 uur